Zidane overleefde de derde schietpartij niet

Chafik Zidane (24) is vorige maand in de Ameidestraat in Rotterdam-Overschie met zowel een automatisch vuurwapen als een handvuurwapen doorzeefd met vele kogels. Dat blijkt uit een reconstructie van Opsporing Verzocht.

Willem

“Marokkaanse Willem” stierf rond 03.00 op vrijdagochtend 5 februari. Chafik was een bekende van de politie en betrokken bij twee eerdere schietincidenten. Op maandagmiddag 20 april 2015 is er vanuit twee auto’s op de Mathenesserbrug over en weer geschoten. Verdwaalde kogels kwamen in een woning terecht. Chafik kreeg een schampschot aan zijn hoofd.

Sahin ‘Mehmet’ Sezer

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni vorig jaar was er een flink vuurgevecht tussen groepen Turken en Marokkanen in de Essenburgstraat, vlak voor theehuis Deja Vu. Er is waarschijnlijk ook door Chafik Zidane geschoten, aldus de politie. Voor beide schietpartijen was de aanleiding volgens de politie een drugsconflict. Een verdachte van de schietpartij in de Essenburgstraat staat op de Nationale Opsporingslijst: Sahin ‘Mehmet’ Sezer (40).

Mercedes

De politie vermoedt dat Zidane betrokken was bij rip-partijen in de drugswereld en zoekt naar de reden waarom hij die nacht in de Ameidestraat was. Vermoedelijk is hij er naartoe gelokt, misschien met een afspraak van iemand die hij vertrouwde. Kort voordat Chafik Zidane op de stoep tussen geparkeerde auto’s is neergeschoten, parkeerde aan de overkant van de straat een donkere personenauto. Op bewakingsbeelden is te zien dat er iemand uit de net geparkeerde auto stapt. Drie uur voor de moord, om middernacht, stond er een zilverkleurige Mercedes station met daarin twee mannen, die opvallend stoïcijns voor zich blijven uitkijken, toen een getuige hen passeerde.

Meer in Opsporing Verzocht.

Zie ook:

Beloning voor tips Rotterdamse liquidatie

Zoektocht naar wapens liquidatie Rotterdam

Dode Rotterdam bekende van de politie