Zigeunerpaleizen van crimineel geld (VIDEO)

De autoriteiten in Huneadora, Roemenië, zeggen binnenkort huizen in het stadje te willen gaan slopen. Het gaat om zeer grote woningen van Roma-zigeuners. Ongeveer 50 gebouwen in en rond de stad hebben geen bouwvergunning aangevraagd en sommige staan zelfs op gekraakte grond.

Kentekenplaten

De luxe en buitenissige woningen zouden zijn gefinancierd met geld van criminele organisaties. Volgens de Britse Daily Mail is het geld voor de gebouwen verkregen door criminele activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en andere landen in West-Europa. De dure auto's die er staan geparkeerd hebben veelal Britse kentekenplaten.

Eiffeltorens

De paleisachtige structuren begonnen een jaar of tien geleden op te komen. Vooral langs de weg naar het dorpje Calan. Het gaat zonder uitzondering om bezittingen van Roma-families. De bewoners zijn duidelijk liefhebber van ornamenten, zoals kleine Eiffeltorentjes en Vrijheidsbeeldjes die op daken staan gemonteerd. Een politieman zei tegen de Britse Daily Mail: 'Het is een publiek geheim dat dit soort huizen zijn gefinancierd met crimineel geld dat is verdiend in het buitenland. Wij doen er niet veel aan omdat wij ons richten op misdaadbestrijding in Roemenië.'

Mensenhandel

De criminele organisaties zouden zich bezighouden met prostitutie en mensenhandel. Ook zijn er families die netwerken leiden die zich richten op zakkenrollen of inbreken. De Roemeense Belastingdienst en de gemeente Hunedoara zouden zich nu gaan richten op de veelal illegale bebouwing.