‘Ziggy speelde een sleutelrol bij moorden’

In Panorama deze week een opzienbarend verhaal over oud-kickbokser “Ziggy” Najib Himmich uit Amsterdam-Oost. Het blad suggereert dat hij een rol heeft gespeeld bij zowel de moord op Gwenette Martha als die op Samir “Scarface Bouyakrichan.

Martha

Vlak voordat Gwenette Martha vanuit shoarmazaak Rooz in Amstelveen naar buiten liep pleegde zijn metgezel Chahid Yakhlaf een telefoontje. Om de hoek werd Martha zwaar onder vuur genomen door onbekenden met AK-47 geweren. Vaststaat dat op de website van AT5 korte tijd een reactie heeft gestaan:

Gwenette Martha is in de val gelokt door zijn eigen vrienden. Namelijk met wie hij die dag was: Chahid Yakhlaf uit Weesp.

Panorama schrijft dat het ‘veel waarschijnlijker is dat Yakhlaf dit ‘onbewust’ heeft gedaan. De ‘vriend’ naar wie Yakhlaf belde was volgens het blad de verrader die het moordcommando heeft ingeseind. Panorama:

Was die ‘vriend’ Ziggy? Dat is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het iemand in de omgeving van Ziggy is geweest.

De bron hiervoor geeft het blad overigens niet. Zeker is dat Ziggy na de moord op Martha van het toneel verdwenen is, uitgeweken naar het buitenland. En dat Yakhlaf later is doodgeschoten.

Scarface

Ziggy steeg omhoog binnen de kringen van Gwenette Martha. Toen die in 2007 en later weer in in 2013 in de gevangenis kwam zou hij zijn eigen spel hebben gespeeld. Volgens Panorama onder meer met Samir “Scarface” Bouyakrichan. Alweer op de website van AT5 verscheen na de moord op Bouyakrichan het bericht dat Ziggy aanwezig was tijdens de moord op Scarface, alweer om de schutters aan te wijzen. Panorama heeft vernomen dat Ziggy dat deed voor een rivaal van Scarface – de “Chileen”.

Vriendin

Ziggy’s vriendin, met wie hij kinderen had, was de Braziliaanse Luana Luz. Zeker is dat zij in 2014 in Amstelveen is doodgeschoten door onbekenden, voor de ogen van de kinderen. Niet zeker is of de verdwenen Ziggy inderdaad ook overleden is. Volgens Panorama schreef al eerder dat we daar veilig van uit kunnen gaan. Nu schrijft het blad dat hij is gedood in Spanje (mogelijk Madrid) na een ondervraging.

Zie ook:

‘Ziggy verdacht van Flevopark-moord’