‘Ziggy verdacht van Flevopark-moord’

De moord in verband waarmee de 27-jarige Najib “Ziggy” Himmich internationaal gesignaleerd staat is die op Said Amhaouch (29). Dat zegt een doorgaans betrouwbare bron tegen Crimesite. Himmich zou niet de schutter zijn geweest maar met anderen een rol hebben gespeeld.

Gelokt

Hij zou ervan Amhaouch worden verdacht naar een bepaalde plaats te hebben gelokt. Amhaouch werd op vrijdagochtend 12 februari 2010 rond 08.30 door voorbijgangers gevonden in het Flevopark aan de rand van Amsterdam-Oost. De familie liet indertijd weten niet te denken dat zijn dood iets te maken had met een afrekening in het criminele circuit. Amhaouch was wel een bekende van de politie. Hij leed aan paranoïde schizofrenie en gebruikte, volgens zijn familie, medicijnen om zijn ziekte te onderdrukken.

Rivierenbuurt

Said Amhaouch werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op Hassan Ait Khouda, in 2008 in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Ait Khouda was de broer van een crimineel en de moord was mogelijk een vergissing. Najib “Ziggy” Himmich was de vriend van de in december vorig jaar in Amstelveen doodgeschoten Braziliaanse Luana Luz Xavier en een vriend van de vorig jaar ook doodgeschoten Gwenette Martha. De politie houdt er rekening mee dat Himmich inmiddels ook zelf is geliquideerd.

Zie ook:

‘Ziggy is geliquideerd’

Politie publiceert beelden moord Luana (VIDEO)