Zo overleef je een liquidatiepoging (VIDEO)

De 41-jarige gangster Salvatore Zottola, lid van de beruchte Bonanno-maffiafamilie, is op bijzonder wijze aan een aanslag op zijn leven ontsnapt. Toen hij vorige week in de Bronx in zijn auto wilde stappen, stopte een Nissan naast die van Zotolla en begon een donkergekleurde man op de maffioso te schieten. 

“Sally Daz”

Op videobeelden is te zien hoe Zotolla, alias Sally Daz, van de auto wegrolt en vervolgens a la de voetballer Neymar over het asfalt blijft rollen. Vervolgens verstopt hij zich achter zijn auto, maar de schutter stapt uit zijn auto, loopt naar de maffioso toe en terwijl Zotolla weer over de grond begint te rollen, begint de man weer van dichtbij te schieten.

Maffiatradities

De gangster wordt onder andere geraakt in zijn hand en borst en in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is ernstig gewond, maar wel aanspreekbaar. Geheel volgens de maffiatradities weigert hij een verklaring af te leggen tegenover de politie. De vader van Salvatore Zottola (71), Sylvester, werd vorige maand gearresteerd nadat hij een man had neergeschoten die in zijn woning een vuurwapen trok. De Zottola’s, die enkele peperdure appartementen in de Bronx bezitten, hebben nauwe banden met de Bonanno-familie. Deze maffiaclan uit New York bestaat uit zo’n 100 leden, waarvan een flink aantal achter de tralies zit. De Bonanno’s houden zich onder andere bezig met drugshandel, afpersing en overvallen.

Z

Op een van de woningen van de familie Zotolla staat een grote ‘Z’. Op de muren van een van de andere huizen staat de tekst: ‘Onze muren zijn dik, maar onze liefde voor elkaar is dikker.’