Zo werden de Outlaws in Maasmechelen vermoord

Er zijn geen overtuigende bewijsstukken dat de Belgische Hells Angel Ali Ipekci drie mannen heeft vermoord, waaronder twee leden van de rivaliserende motorclub Outlaws. Dat blijkt uit de Akte van Beschuldiging, die in handen is van de Vlaamse regionale zender TV Limburg. De zender kon op basis van het dossier reconstrueren hoe de avond van de moord er ongeveer uit moet hebben gezien.

De Hells Angel staat vanaf maandag terecht voor de driedubbele moord. De drie mannen worden in 2011 gevonden in een busje met kogelgaten dat in de Zuid Willemsvaart ligt. Het gaat om Freddy Put, Jef Banken, die allebei lid zijn van de Outlaws, en Michaël Gerekens.

Dna-sporen in auto

De drie zouden naar een openingsreceptie van een bandencentrale in Maasmechelen zijn gegaan. Daar zouden ‘rooien’, Hells Angels, aanwezig zijn. Er waren inderdaad 20 leden en sympathisanten van de Hells Angels aanwezig. Later die avond vindt een ruzie plaats in de straat van de bandencentrale, waarbij wordt geschoten.

Verschillende aanwezigen op de receptie verklaren dat ze schoten hebben gehoord, maar niemand zegt te weten wie er precies heeft geschoten. De politie is getipt dat Ali Ipekci heeft geschoten, maar die ontkent dat. Hij zegt dat hij die avond is gaan kijken toen hij de oproer op straat hoorde. Toen hij bij het incident aankwam, zag hij drie lichamen in de auto liggen. Daarop heeft hij de lichamen gedumpt. In de auto zijn inderdaad zijn dna-sporen gevonden.

Kogelpatronen in autoband

Ipekci heeft, nadat hij de auto heeft gedumpt, iemand gebeld om hem op te komen halen. Hij zou toen hebben gezegd dat hij drie doden op zijn geweten had. Volgens de man was Ipekci niet in paniek en moest hij lachen om de drievoudige moord.

De Hells Angel geeft kogelpatronen en zijn telefoon aan degene die hem op heeft gehaald. Die verstopt ze in een autoband. Hij is nu getuige in de zaak.