Zo zetten Engelse criminelen een ‘plofkraak’ (VIDEO)

Terwijl in Nederland plofkrakers steeds vaker gebruik maken van zware explosieven, is er in Engeland momenteel een andere trend waarneembaar wat betreft het kraken van geldautomaten. Daar zetten criminelen de laatste tijd regelmatig shovels in om het geld te bemachtigen. Ze gaan er met de complete geldautomaten vandoor. 

De criminelen gaan als volgt te werk. Een four wheel drive met aanhanger rijdt naar de geldautomaat. Vervolgens arriveren een gestolen shovel en een personenauto. Op de video hieronder is te zien dat de bestuurder van deze auto het parkeerterrein afsluit, zijn duopassagier helpt bij de daadwerkelijke kraak. De shovel ramt eerst de muur waar de geldautomaat in zit en trekt deze dan weg. Daarna wordt de geldautomaat door de shovel op de trailer van de four wheel drive geplaatst.

Videobeelden

De Engelse politie heeft gisteren beelden vrij gegeven van een kraak met een shovel in Hatton, een plaatsje ten zuidoosten van Birmingham. Het was de derde keer in twee maanden tijd dat in die regio een dergelijk kraak werd gezet. In alle gevallen was de schade aan de panden enorm. De daders in Hatton wisten te ontkomen.

 
https://www.youtube.com/watch?v=18GqyRZOlGY