Zoekactie in moordzaak Johan de Waal

In de moordzaak van Johan de Waal heeft de politie dinsdag opnieuw gezocht in het Kanaal van Steenenhoek in Hardinxveld-Giessendam. Daar werd het lichaam van het slachtoffer in september 2012 gevonden. Johan de Waal was verzwaard en verpakt en om zijn middel zat een metalen ketting.

Er zouden nieuwe aanwijzingen zijn in de zaak en daarom is er dinsdag 26 november weer een zoekactie gweest in het kanaal. Op 6 september werd Johan de Waal (54) door vissers gevonden in het Kanaal van Steenenbroek in Hardinxveld-Giessendam, op een steenworp afstand van zijn woning. Het slachtoffer was toen ongeveer negen maanden vermist.

Kort na de vondst van het lichaam weet de politie twee mannen de arresteren. Zij worden eind september 2012 weer vrijgelaten omdat er te weining bewijs tegen hen is.

De kettingen en gewichten waar Johan de Waal mee verzwaard was, wezen in de richting van de neef (een van de aangehouden verdachten) van De Waal. Desondanks is er niet genoeg bewijs om hem langer vast te houden. De Waal had op de avond van de verdwijning een afspraak met de neef, ze zouden samen landbouwmachines gaan bekijken in Friesland.

Volgens een getuige zou De Waal op de avond van zijn vermissing nog een worsteling met iemand hebben gehad op zijn eigen erf. Zie hieronder een video met meer informatie.

{youtube}y8e6OakDcn0{/youtube}