Zoekactie leger en politie in moordonderzoek

In het onderzoek naar de moord op de 39-jarige Bobo Amadou Jalloh (foto) zijn de politie en een specialistisch team van de Koninklijke Landmacht bezig met een zoekactie in een drietal bosschages in het Limburgse Brunssum. Gezocht wordt naar spullen die mogelijk door de verdachten zijn gebruikt om Jalloh te vermoorden. 

Tie wraps

In de nacht van 30 op 31 mei vorig jaar kreeg Bobo Amadou Jalloh een telefoontje. Met zijn mobiel liep hij naar buiten om vervolgens met twee onbekende mannen weer terug te komen en zijn huis aan de Koempel in Landgraaf binnen te gaan. De vrouw van Jalloh wordt onder bedreiging van een vuurwapen door de twee mannen gesommeerd naar boven te gaan. Jalloh wordt daarna met tie wraps en handboeien vastgebonden.

Vrouw en kinderen

Terwijl zijn vrouw en kinderen van boven aan de trap toekijken, gaat het mis en wordt Jalloh meerdere keren in zijn bovenlichaam gestoken. Hij blijft bewegingloos liggen in de hal van de woning. Waarom Jalloh werd aangevallen is niet bekend. Zijn familie vermoedt dat hij in de periode voor zijn dood bezig was met iets illegaals.

Vier verdachten

Inmiddels zijn er vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 39, 47 en 56 jaar uit Landgraaf, Geleen en Brunssum en een vrouw van 36 jaar uit Blerick. De man uit Landgraaf werd afgelopen dinsdag aangehouden. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.