Zoekactie naar vermiste Hendri de Vries

Het bestaande rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van Harderwijker Hendri de Vries is uitgebreid en er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen. Om diverse redenen houdt de politie rekening met een misdrijf. Woensdag vindt in het buitengebied van Hulshorst een zoekactie plaats.

De 46-jarige ondernemer Hendri de Vries (roepnaam Henry) wordt sinds 27 november 2013 vermist.

Misdrijf

In de media is de afgelopen maanden veel aandacht geweest voor de vermissing van Hendri de Vries, maar dat leverde niet veel op. Volgens de politie hebben er de laatste weken ontwikkelingen plaatsgevonden die vermoeden dat een misdrijf een serieuze mogelijkheid is, zo meldt de politie.

De politie doorzoekt woensdag 12 maart het buitengebied van Hulshorst. Hierbij worden speciale politiehonden ingezet. De mobiele telefoon van De Vries is op deze locatie uit het netwerk verdwenen.

Tanken

Hendri de Vries wordt sinds 27 november 2013 vermist. Hij vertrok die ochtend in zijn zwarte Audi A6 met het kenteken 67-TXB-6. Het was de bedoeling dat hij naar zijn werk in Houten ging, maar daar is hij niet aangekomen. Die dag is er om 09.50 uur getankt bij een tankstation op industrieterrein De Vaart (Almere Buiten). Op een beveiligingscamera is vermoedelijk de auto van De Vries te zien, maar een kenteken is niet zichtbaar. Het is ook onduidelijk of De Vries de bestuurder was. Opvallend was, dat er geen gebruik is gemaakt van de tankpas die De Vries altijd gebruikt.