Zoekactie naar vrouw die 44 jaar geleden verdween

De politie in Limburg is een zoekactie gestart naar Marjo Winkens. De destijds 17-jarige jonge vrouw verdween in de nacht van 1 op 2 september 1975. Na een bezoek aan de kermis in Sittard reed Winkens op een van de moeder van een vriendin geleende brommer naar haar huis in Schimmert. Ze kwam nooit meer thuis.

Daags na de verdwijning werden verschillende spullen van het meisje teruggevonden, zoals haar bromfietshelm, legerjack, schoenen en portemonnee. Ze werden aangetroffen langs de rijksweg tussen Swalmen en Beesel. De politie vermoedt dat de spullen uit een rijdende auto zijn gegooid. Ook de brommer werd teruggevonden, op een weggetje tussen Spaubeek en Schimmert

Tip

De zoekactie is gestart na een tip die bij de politie is binnen gekomen. Momenteel wordt er forensisch onderzoek gedaan in een bosperceel aan de Kerstenbergenweg in Beesel. Het lichaam zou daar mogelijk begraven zijn. Het bosperceel ligt hemelsbreed op circa anderhalve kilometer afstand van de plek waar de spullen van Marjo Winkens werden gevonden.

Verjaard

De zaak van Marjo Winkens is inmiddels verjaard aldus de politie. ‘Politie en Openbaar Ministerie hechten grote waarde aan het alsnog oplossen van dergelijke cold cases, met name om recht te doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden’ zo laat de politie weten.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er gezocht wordt naar de mogelijke lokatie van het stoffelijk overschot van Winkens. In 2005 bijvoorbeeld werd gezocht onder een weg bij Beersel. De autoweg werd aangelegd in de maand dat Marjo Winkens verdween. Zoekacties naar  een verdwenen persoon leveren vrijwel nooit iets op. Vorige week nog vond er in Zeeland een zoekactie plaats naar de verdwenen Herman Ploegstra. Die bleef zonder resultaat. In Haarlem is er verschillende malen gezocht naar sporen van Lisette Vroege. Zij verdween in 1992 na een tennispartij. Ook die zoektochten leverden niets op.