Zoekactie bij opslagboxen flopt

Een grote zoekactie van de politie naar drugs en wapens bij opslagloodsen van Shurgard, Stockwise en Allsafe in Tilburg is geflopt. Er werd helemaal niets verdachts aangetroffen. Justitie dacht dat de loodsen gebruikt werden om contrabande op te slaan, maar dat bleek allerminst het geval.

Er werden controles uitgevoerd bij een flink aantal opslagloodsen in Tilburg die door particulieren en bedrijven worden gehuurd. Maar Politiehond Rick, gespecialiseerd in het vinden van drugs, wapens en geld, had weinig te doen vandaag. Ondanks de gezamenlijke inzet van de gemeente Tilburg, OM en politie werd er niks aangetroffen.

Awareness

Het persbericht van de politie meldt ronkend dat ‘ondermijnende criminaliteit in de branche integraal en daadkrachtig aangepakt wordt’. Directieleden en medewerkers van de Tilburgse selfstorage bedrijven kregen onlangs een heuse ‘awareness-training’ over ‘criminele signalen’. Medewerkers werden getraind op het signaleren van verdachte activiteiten door klanten en het melden ervan bij de politie. Maar na de controledag was iedereen weer even aware dat het zo ondermijnend allemaal ook weer niet is.