Zoekactie Ricardo Kooij levert niets op

Speciale teams van Defensie hebben op 29 en 30 oktober gezocht naar de vermiste Rotterdammer Ricardo Kooij. De 24-jarige Kooij wordt sinds half juni vermist en de politie gaat ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. Een 41-jarige man uit Rotterdam zit vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van het lichaam. Een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel is ook verdachte.

Op 29 en 30 oktober zochten speciale teams van Defensie op meerdere locaties in de Rotterdamse wijk Zevenkamp naar het lichaam van de sinds juni vermiste Rotterdammer. Ricardo Kooij werd op 1 juli 2013 als vermist opgegeven, nadat familie een paar weken niets van hem gehoord had. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Uit het opsporingsonderzoek van de politie is gebleken dat Ricardo Kooij waarschijnlijk om het leven is gebracht. De politie gaat ervan uit dat zijn stoffelijk overschot mogelijk in de omgeving van de Zevenhuizerplas of in de directe omgeving van de Zevenkampse Ring ter hoogte van het. Metrostration De Tochten zou kunnen bevinden. Daar is deze week gezocht, maar dat heeft niets opgeleverd.

Eerder werden een 41-jarige man uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De 41-jarige Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van diens lichaam. De 25-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij dat laatste feit. Hij is na zijn aanhouding verhoord en in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek.