Zoeken zaak Tanja Groen afgebroken

Zondag hebben vrijwilligers in de Maas bij Maastricht de zoektocht hervat naar de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een boot met aan boord een duiker en een ex-rechercheur zocht de Maas af ter hoogte van cementfabriek ENCI, op aanwijzing van een roedeloper. Maar na enkele uren is het zoeken gestaakt, omdat één van de duikers onwel werd. Een andere duiker had te weinig zuurstof.

Dat heeft de ex-rechercheur Huub Beijers tegen het Limburgs Dagblad gezegd. Er is alleen wat slib en smurrie veiliggesteld uit de inhoud van een vorige week aangetroffen vat. Over veertien dagen wil het team met zes duikers de zoektocht op aanwijzing van de roedeloper voortzetten.

De politie heeft een eerder uit de Maas opgeviste fiets en een door de duikers omhoog gehaalde buis in beslag genomen voor verder onderzoek.

De toen 18-jarige eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Na een feestje bij studentenvereniging Circumflex fietste ze terug naar Gronsveld, waar ze een kamer had.

{youtube}-cPenzPHgtk{/youtube}

Zie ook:

‘Paragnost is mogelijke verdachte’ 

‘Lichaam Tanja Groen ligt naast fiets’ 

Fiets Tanja Groen gevonden?