Zoeken naar lijk in huis burgemeester

Bij de woning van burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink in Philippine (Zeeuws-Vlaanderen) wordt op verzoek van de Antwerpse justitie gezocht naar de stoffelijke resten van een sinds juli 1996 vermiste vrouw.  De boerderij was voor 2005 eigendom van een Vlaming, Marc De Schutter. Deze werd verdacht van moord maar er was niet genoeg bewijs tegen hem. In 1998 werd dezelfde tuin ook al onderzocht. De Antwerpse recherche heeft nu nieuwe aanwijzingen. 

De Schutter was betrokken bij grote fraudezaken, zoals de Superclub-KS-affaire. Het bedrijf Superclub, een keten die zich bezig hield met videoverhuur en ambities had om de filmproductie in te gaan leed aan het begin van de jaren negentig een verlies van honderden miljoenen guldens. Dat was kort nadat Philips de zaak had overgenomen. Philips was om de tuin geleid door een aantal fraudeurs waarvan Marc de Schutter er één van was. Ook Maurits de Prins en de toenmalige financiëel directeur van Philips België zijn vervolgd.

De vrouw die vermist is heet Vera Van Laer, ze was dertig jaar oud was toen ze verdween. 

Volgens De Standaard Vera Van Laer is haar ex-vriend Marc De Schutter in september opgepakt in Thailand op verdenking van moord. Hij ontkent elke betrokkenheid bij haar verdwijning. Naast De Schutter zaten ook drie politiemannen van de Antwerpse lokale politie een tijdje in de cel op verdenking van valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken in het kader van het onderzoek naar haar verdwijning.

Er is al eerder eens gezocht in het huis maar nu zal dat volgens het parket ‘grondiger en met inzet van modernere middelen’ worden overgedaan.