Zoeking in pand tattoo-voortvluchtige

De doorzoeking door een forensisch team van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Leerdam blijkt zich niet te richten op een pand in de Nieuwstraat maar op twee huizen in een belendende straat. Die beide panden staan op dit moment te koop. Eén van die panden staat deels op naam van de zus van de voortvluchtige tattoo-verdachte Evert S. Dat blijkt uit gegevens in het kadaster. 

 

Het huis is nu niet meer te vinden op Funda maar op andere sites nog wel. Alle foto’s tonen een mooi geverfd pand. De vraag is of dit na de zoeking door de specialisten van het KLPD nog steeds zo zal zijn. 

 

 

Het onderzoek vindt plaats in het kader van het onderzoek Duin, de moord op Onno Kuut.

De zus van Evert S. is elders ingeschreven. Indien deze panden inderdaad zouden worden verkocht zou sporenonderzoek zoals dat vandaag en gisteren heft plaatsgevonden niet meer mogelijk zijn. 

Gezien de uitrusting die ter plaatse is aangevoerd wordt er minutieus gezocht naar sporen. Als het pand niet in gebruik is geweest bij de zus van Evert S. dan was het misschien een safe house van de groep tattoo-verdachten of de verblijfplaats van S.

Volgens ingewijden kan het nauwkeurige onderzoek in het pand er op wijzen dat er gezocht wordt naar verborgen ruimtes of naar bloedsporen. Bloedsporen zijn soms ook na zorgvuldig schoonmaken en verven in zeer geringe concentratie terug te vinden.