Zoektocht bos Schijf naar vermiste Belg

In het bos van de Rucphense Heide in Schijf wordt door zestig agenten uit België en Nederland vanaf woensdagohtend gezocht naar de vermiste Belg Jelle Leemans uit Rumst. De 27-jarige Belg verdween op 21 november 2013. Hij had die dag een afspraak in Roosendaal. Nadat hij bij zijn vriendin die ochtend weg was gereden, is er niets meer van hem vernomen.

Mislukte drugsdeal

Volgens de politie wijst alles op dat hij is bestolen bij een mislukte drugsdeal en vervolgens is vermoord. Hij had namelijk tienduizenden euro’s op zak toen hij die ochtend naar een afspraak in Roosendaal reed.

Teruggevonden auto

Op de dag van de verdwijning werd de auto van Leemans teruggevonden in Merksem bij Antwerpen. De Audi A3 is er volgens getuigen neergezet door iemand met een trui of jas met capuchon. Het lijkt dan ook sterk dat Leemans zelf de auto daar neer heeft gezet. Hij was die ochtend in een pak met nette schoenen in de auto gestapt.

Gsm signaal

Uit onderzoek blijkt dat er rond 09:30 telefoonverkeer is geweest aan de grens en rond 10:00 in Roosendaal. De gsm van Leemans heeft voor het laatst contact gemaakt met een zendmast onder het viaduct van de A58 richting het Zuiden, daarna is de gsm uitgezet.

Bos in Schijf

In een bos in Schijf, in de buurt van Roosendaal, wordt onder andere met jachtopzichters, speurhonden en archeologen gezocht. Volgens een politiewoordvoerder zijn er concrete aanwijzingen dat er sporen in het bos zijn die te maken hebben met de verdwijning van de Belg.