Zoektocht in zaak rond verdwijning in 1988

Een coldcaseteam van de politie heeft woensdag in een plas bij Haastrecht in Zuid-Holland gezocht naar sporen rond de verdwijning van Alie Spruit in 1988. De politie heeft nieuwe informatie binnengekregen. Het is onduidelijk wat dat voor informatie was, en waar precies naar wordt gezocht.

Een woordvoerder van de politie meldt tegen persbureau ANP dat de politie nog niet kan zeggen of er iets is gevonden. Bij de zoekactie is een grondradar ingezet. De resultaten worden nog bekeken.

De destijds 32-jarige verpleegkundige Alie Spruit verdween op 23 januari 1988 nadat ze ruzie had gehad met haar man. Spruit pakte na de ruzie de fiets, en is daarna nooit meer teruggezien. Haar echtgenoot was enige tijd verdachte, maar er was niet genoeg bewijs.

In 2013 werd al eens onderzoek gedaan bij de woning van het slachtoffer in Haastrecht. Toen werd de grond met een sonar afgespeurd, omdat haar lichaam daar mogelijk lag. Duikers zochten toen in een waterput, en de politie sprak met mogelijke getuigen. Dat leverde niets op. De zaak werd enkele maanden daarna gesloten.