Zoektocht lichaam in magazijn Hells Angels

De Duitse politie is op zoek naar het lichaam van een sinds 2010 vermiste man, waarvan wordt gedacht dat hij door leden van de Hells Angels om het leven is gebracht. De politie denkt dat het lichaam in een magazijn van de motorclub in de Noord-Duitse stad Kiel is ingemetseld.

De politie heeft speciale apparatuur en een lijkenhond ingezet. Ook gisteren werd al naar het lichaam gezocht.

Het gaat om de vermiste Bicer Tekin (47). Hij werd voor het laatst gezien op 1 mei 2010 bij een café in Kiel. De politie zette in datzelfde jaar een grote zoekactie op. Ook kwam de zaak in de Duitse versie van Opsporing Verzocht, maar zonder resultaat.

Wat voor band de motorclub met Tekin had, is onduidelijk. Volgens geruchten had de man een conflict over drugs met de Hells Angels.

Gisteren was een grote anti-Hells Angels actie. Door heel Duitsland werden invallen gedaan in panden van de club en hun leden. De focus van de actie lag op Kiel, waar de Hells Angels verboden zijn.

Daar werd ook de woning van een raadslid van de rechts-nationalistische partij NPD doorzocht. Hij wordt ervan verdacht een wapen te hebben gekocht van leden van de Hells Angels. Of de politie iets gevonden heeft, is niet bekend.