Zoektocht zaak Maddie levert niks op

De zoektocht op drie plaatsen op een veld in Portugal naar sporen rond de verdwijning van Madeleine McCann heeft niets opgeleverd. Dat heeft Scotland Yard, die de zoektocht in samenwerking met de Portugese politie heeft uitvoerd, gezegd. Scotland Yard gaat nu enkele mogelijke verdachten ondervragen.

De politie zocht de afgelopen weken op drie plaatsen op een braakliggend terrein om de hoek bij het vakantiepark waar het Britse meisje verdween. Er werden onder meer grondmonsters genomen en er is met honden en speciale apparatuur waarmee enkele meters in de grond kan worden 'gekeken', gezocht.

Er werden veertig onregelmatigheden in de grond gevonden, die allemaal zijn onderzocht. Daaruit zijn geen nieuwe aanwijzingen uit gekomen.

De zoektocht op het terrein en de ondervragingen van de mogelijke verdachten zijn een resultaat van de heropening van de zaak door Scotland Yard. De Britse politiedienst bekijkt het dossier opnieuw op zoek naar nieuwe aanwijzingen, die eerder over het hoofd zijn gezien. Ook hebben de Britten al aangekondigd dat het onderzoek nog verder uitgebreid gaat worden.

Lees ook:

Maddie: graven gaat door, verdachten verhoord

Er wordt gegraven in onderzoek Maddie McCann

Nieuwe verdachte zaak Maddie McCann