Zoektocht naar moordwapen in kanaal

De politie is met duikers en sonarapparatuur op zoek naar het wapen waarmee ‘bloemenman’ Rolf Langenberg uit Beets, Noord-Holland, mogelijk is vermoord. Donderdag is een duikteam de zoektocht begonnen in het Noordhollandsch Kanaal bij Akersloot, even onder Alkmaar. Dat heeft nog niets opgeleverd, maar er wordt later verder gezocht.

Langenberg werd in oktober als vermist opgegeven. Een paar dagen later werden verbrande menselijke resten bij zijn woning gevonden.

Video met wapen

Voor de moord zit de 53-jarige John S. vast, een bekende van Langenberg. In januari doken er bewakingsbeelden op waarop te zien is dat S. rondloopt met iets wat op een geweer lijkt. De politie gaat er dan ook vanuit dat hij is doodgeschoten.

Volgens het OM heeft S. na de moord het lichaam van Langenberg in een zelfgebouwde oven en een stookplaats hebben verbrand. In de periode rond de verdwijning zou S. grote hoeveelheden touw, hout en bio-ethanol hebben gekocht. Ook zou hij een ketting met brandsporen te koop hebben aangeboden bij een juwelier.

5000 xtc-pillen

De advocaat van S. zegt dat de partner van de verdachte, Nancy V., de dood van Langenberg op haar geweten heeft. Zij werd al twee keer opgepakt in de zaak.

Tijdens het onderzoek bleek dat S. bijna vijfduizend xtc-pillen in zijn bezit had. Het is niet duidelijk of dat iets met de moord te maken heeft.