Zoektocht naar sporen in liquidatiezaak

De politie heeft zaterdagochtend gezocht naar sporen rond de liquidatie van Tommie van der Burg. Er werd gezocht in een natuurgebied aan de Aalsterweg in Eindhoven. Daar zochten zes agenten met metaaldetectoren, onder meer in een sloot.

Van der Burg werd in april 2015 doodgeschoten op het parkeerterrein van een hotel aan de Aalsterweg. Hij verbleef in dat hotel.

Aanvullend sporenonderzoek

Het is onduidelijk wat de aanleiding van de zoektocht was. Een politiewoordvoerder vertelt tegen Omroep Brabant dat het gaat om aanvullend sporenonderzoek. ‘Iets wat wel vaker gebeurt in dit soort zaken.’ De politie wil niet zeggen of er iets is gevonden.

Afrekening of relationele sfeer?

Het motief voor de moord op Van der Burg kan verband houden met criminele activiteiten. Van der Burg was verdachte in een onderzoek naar de productie van xtc en amfetamine.

Maar de politie sluit een motief in de relationele sfeer ook niet uit. Van der Burg was op de avond van de moord in een café geweest. De politie houdt er rekening mee dat er in dat café iets is voorgevallen dat verband houdt met de moord op Van der Burg. Het kan zijn dat iemand hem vanaf daar is gevolgd of dat de schutter op de hoogte was van de plannen van zijn slachtoffer later die avond.