‘Zoetermeerse club is crimineel broeinest’

Nachtclub No Limit in Zoetermeer is door burgemeester Charlie Aptroot per direct gesloten. De burgemeester zei tegen De Telegraaf dat de club ‘fout publiek’ aantrekt dat er teveel incidenten plaatsvinden.

Geweld

Het bedrijf is voor een periode van zes maanden op slot. Eerder weerd de naastgelegen Club Magnum al gesloten door de gemeente. Het justitieel Bureau Bibob dat eigenaren van bedrijven screent op criminaliteit rapporteerde negatief over Club Magnum. Er zijn in Club No Limit verschillende geweldplegingen geweest waarbij mensen in elkaar werden geslagen. De slachtoffers deden geen aangifte.

Alarmerende informatie

In No Limit zijn vip-tafels te huur en er traden dure artiesten op, zoals de rapper en oud-bokser Floyd Mayweather jr. Eind 2014 was er na een ruzie in No Limit een schietpartij buiten op straat. Volgens de burgemeester wordt de plaats gefrequenteerd door ‘jonge twintigers in wagens van honderdduizend euro.’

Volgens De Telegraaf beschikt burgemeester Aptroot over ‘alarmerende informatie vanuit politie en justitie’ over het bedrijf en de mensen achter de zaak.