Zolder met bloed gevonden in moordzaak

De politie heeft waarschijnlijk de plaats gevonden waar de 32-jarige Pool Adrian Weckowicz uit Andel is vermoord. Op de zolder van de woning van zijn ex-vriendin hebben rechercheurs een groot aantal sporen van bloed gevonden. Het lichaam van Weckowicz werd in januari 2014 gevonden in de Biesbosch.

Het duurde maanden voordat het lichaam was geïdentificeerd. De vondst van de zolder is bevestigd aan De Telegraaf door het Openbaar Ministerie in Breda.

Bekentenis

De ex-vriendin van Weckowicz, Sarina, en Jacco, een vriend uit Veen, werden vorige maand opgepakt. Sarina zegt dat ze niets met de zaak te maken heeft, maar haar vriend heeft inmiddels bekend dat hij heeft geholpen het lichaam te vervoeren en te verbergen.

Op zijn aanwijzing hebben forensisch specialisten van het NFI nogmaals onderzoek gedaan in de woning van Sarina. Eerder onderzoek leverde niets op, maar ditmaal werden op zolder sporen van bloed gevonden. Die zijn inmiddels gematcht met dat van Weckowicz.

Kruiwagen

Jacco verklaarde bovendien dat hij met Sarina het lichaam in een kruiwagen heeft geladen, en het daarna in de kofferbak van de auto van Weckowicz heeft getild. Daarop hebben ze hem in het water gegooid. Werkendam ligt aan de rand van de Biesbosch.

De verklaring sluit aan op wat de buren van Sarina vertelden. Die zeggen dat ze eind 2013 midden in de nacht twee personen met een kruiwagen zagen rijden.

Sarina en Jacco zitten vast in het onderzoek.