Zombie-mes in de ban in VK (VIDEO)

In het hele Verenigd Koninkrijk staat vanaf 16 augustus maximaal vier jaar cel op het bezit van een zogeheten “zombie-mes”.  Een bedrijf dat het wapen verkoopt maakte deze week nog reclame: ‘pak er één mee nu het nog kan’.

Kruisboog-pistool

Hunters Knives and Swords had verschillende wapens in de aanbieding die zijn geïnspireerd door horror films, zoals messen, zwaarden, machetes en ook kruisboog-pistool. Inmiddels meldt de website van het bedrijf dat deze wapens uitverkocht zijn.

In Engeland liggen dergelijke wapens gevoelig. Vorig jaar is een teenager doodgestoken met een 63 cm Zombie Killer-machete in een park in Noord-London. Er zijn ook moorden met Zombie-messen gepleegd.

De politie in de regio London constateert dat de wapens populair zijn bij jeugdbendes.

Gevaarlijk

Een politiecommissaris noemde dit soort wapens in The Guardian nutteloos en gevaarlijk en zei dat ze geweld ‘glamoriseren’. Hij zei blij te zijn dat ze in de ban worden gedaan. Als de messen worden gebuikt richten ze grote schade aan.

In het Verenigd Koninkrijk is het aantal delicten waarbij steekwapens worden ingezet stijgende: 10 procent in het laatste jaar.