Rommy: Zonder verwarming 23 uur per dag achter de deur

{jcomments on}

Het is alweer 28 november vandaag en ik schrijf graag weer een stukje voor Crimesite.? Ik zit nog steeds in de SHU (Special Housing Unit, de isolatieafdeling – cs) in Fort Dix. ?Je kunt je echt niet voorstellen hoe koud het hier in de SHU is! Het warme ventilatiesysteem werkt gewoon niet, er komt alleen maar koude lucht uit. Een heleboel mensen hier klagen over deze situatie maar er wordt helaas niets aan gedaan.

Elke dinsdag komt hier de warden Donna Zickefoose langs de cellen en aan haar kun je dan je klachten kenbaar maken, maar hierna wordt er nog steeds niets gedaan.? Wat hier nu gebeurt heb ik dus nog nooit meegemaakt, zonder enige verwarming zit ik hier 23 uur per dag achter de deur. Ik mag een uurtje naar buiten maar daar ben ik eigenlijk niet op gekleed. Tenminste…niet in de SHU.

In de SHU heb ik een oranje overall aan met korte mouwen en ik heb een soort Jackie Chan schoenen, deze zijn eigenlijk voor de zomer en niet voor temperaturen die hier hetzelfde zijn als nu in Nederland. Als ik naar buiten ga krijg ik een heel dun jasje. ?Als ik buiten ben voel ik geen verschil van temperatuur met in mijn cel.

Deze situatie heb ik dus nog nooit eerder meegemaakt in andere instellingen waar ik voorheen zat. Deze hele situatie is gewoon te bizar voor woorden. ?Het zit hier nu ook helemaal vol en op sommige cellen stoppen ze nu drie man. Moet je je eens voorstellen: ze leggen dan gewoon een matras op de grond en die persoon ligt dan met zijn hoofd tegen de toiletpot aan te slapen.

Ik vraag mezelf echt af hoe dit kan in een land als Amerika, zogenaamd een land met normen en waarden en een land die de waarden van Amnesty International erkent. ?In Europa, waar ik dus ook heb vastgezeten, heb ik dit nog nooit meegemaakt. ?Aanstaande dinsdag zal ik de warden weer op de enorme kou in deze cellen wijzen en ik hoop echt dat er snel iets gaat veranderen. De echte strenge kou zal hier binnen enkele weken zijn en wat dan?

Intussen heb ik ook goed mijn DHO rapport doorgelezen en ik ga hier toch tegen in beroep. Met bepaalde punten ben ik het niet eens en uiteindelijk gaan ze me toch overplaatsen. Ik ben trouwens heel blij dat ik hier weg ga, er lopen hier zoveel verraders rond, ongelofelijk.

Ik krijg gelukkig nog steeds artikelen uit Nederland opgestuurd en weet een beetje wat er gebeurd maar het lijken wel een beetje Amerikaanse toestanden te worden in Nederland. ?Greg Remmers, een goede vriend van me, gaan ze op en neer vliegen tussen Italië en Nederland. Dat zal wel aardig wat kosten. Justitie kan dit geld beter voor andere doeleinden gebruiken.

Op alles zijn ze aan het bezuinigen maar als bepaalde woonwijken worden geterroriseerd wordt daar door een slappe burgermeester niets aan gedaan. ?Dit is trouwens maar een klein deel van een bevolkingsgroep waar ik zeer goede gevoelens voor heb. Marokko is een heel bijzonder en mooi land en de mensen daar zijn erg gastvrij.

Het is beslist de moeite waard om daar op vakantie te gaan.

Ten slotte: onze ‘super kroongetuige’ heeft weer een zak met geld gekregen (belastinggeld) om zijn leugens weer te gaan vertellen. Deze zaak hadden ze allang moeten splitsen. Dit kost minder en de hele procedure zal dan ook vlotter verlopen.

Groeten vanuit Amerika,

Henk Orlando Rommy

Toevoeging Crimesite: Het is voor Rommy zeer moeilijk contact met de buitenwereld te onderhouden in de SHU. Hij heeft maandenlang zelfs geen contact met zijn advocaat kunnen hebben. Telefoon en internet zijn er op het moment niet bij. Lees ook: Henk Rommy nog steeds in isolatie.