Zoon Alex Wiegmink: Geen hoop meer

Freek Wiegmink, de zoon van de in 2003 vermoorde Alex Wiegmink, spreekt donderdagavond voor het eerst sinds de dood van zijn vader in de media. Hij zegt in het programma Dossier GLD van Omroep Gelderland dat hij geen hoop meer heeft dat de moord op zijn vader nog wordt opgelost.

De broer van Alex, Peter Wiegmink, zei al eerder tegenover Crimesite dat hij weinig vetrouwen meer heeft in een eventuele oplossing van de moord op zijn jongere broer. De moordzaak over Alex Wiegmink is door Crimesite behandeld in het boek Cold Cases. 

Hij deed altijd het woord namens de familie in de media, maar nu spreekt dus ook de zoon van Alex voor het eerst met een medium. Omroep Gelderland meldt het volgende: ‘Hij vertelt onder meer over zijn verdriet en over hoe lastig het voor hem was om op te groeien zonder vader.’

Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 om het leven gebracht op de Posbank (een natuurgebied) in Rheden. Vervolgens is hij in zijn eigen auto naar het Brabantse Erp vervoerd en daar werd de auto met Alex op de achterbank in brand gestoken. Er is nooit iemand veroordeeld voor deze moord.

De uitzending van Dossier GLD van Omroep Gelderland wordt donderdagavond vanaf 18.20 uur uitgezonden en wordt een aantal keer herhaald.