Zoon Brunswijk gepakt met cocaïne

Surinaamse media melden dat de zoon van politicus Ronny Brunswijk eerder deze week opgepakt is op de Johan Adolf Pengel luchthaven van Suriname met 5,5 kilo cocaïnepasta. Deze was in vijf pakketten verpakt en zat in zijn baggage. Elton Brunswijk (29) heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij zwijgt over de herkomst van de drugs.

(Beeld: archief)

Vervelend

Brunswijk senior zegt in een reactie tegen StarNieuws: ‘Ik vind dit heel vervelend en ben enorm geschrokken, toen ik het op de radio hoorde. Elton woont vanaf zijn vierde jaar in Nederland. Hij is niet dagelijks in mijn omgeving. Ik vind het jammer dat Elton geen rekening heeft gehouden met mijn functie.’

Familie

Ronny Brunswijk wordt al jaren verdacht van drugssmokkel. Een internationaal arrestatiebevel tegen hem is door de Franse autoriteiten uitgevaardigd. Hierdoor kan hij niet naar het buitenland reizen. Brunswijk is onderdeel van de regering van Desi Bouterse. Bouterse is zelf in Nederland veroordeeld voor drugssmokkel. Zoon van Bouterse, Dino, zit in Amerika vast voor drugssmokkel en het steunen van Hezbollah.