‘Zoon Peter R. werd gewaarschuwd voor dreiging’

De zoon van de in juli vermoorde Peter R. de Vries is door de politie gewaarschuwd dat hij gevaar zou lopen. Volgens Het Parool kan de reden zijn dat Royce de Vries zussen van kroongetuige Nabil B. als advocaat heeft bijgestaan. Direct na de aanslag op zijn vader heeft Royce de Vries de juridische bijstand aan hun gestaakt.

Anoniem

Royce de Vries zegt tegen Het Parool dat ‘de enige reden’ die hij voor de dreiging kan bedenken is dat hij als advocaat deze vrouwen heeft bijgestaan.

Hij deed dit anoniem, volgens De Vries: ‘zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld. (…) Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.’

Veiligheidsmaatregelen

Naar aanleiding van de kennelijke dreiging zijn veiligheidsmaatregelen getroffen. Ook wordt er volgens De Vries uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging. Hij zegt te hopen dat de dreiging door het naar buiten brengen van deze informatie zal stoppen.

De broer van Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn in 2018 en 2019 doodgeschoten. De politie gaat ervan uit dat de criminele organisatie rond Ridouan Taghi erachter zit. Taghi wordt er in het Marengo-proces door kroongetuige Nabil B. van beschuldigd een serie liquidaties te hebben laten uitvoeren.