Zoon van Lau G. zit vast in Spanje

De zoon van Lau G. is onlangs opgepakt in Spanje verdenking van wietteelt. Hij is de zoon van Lau G. (foto), die vrijdag dood in zijn cel werd gevonden nadat hij voor de rechtbank tot levenslang was veroordeeld. Roy G. was in 2006 verdachte in de zaak waar zijn vader afgelopen week in werd veroordeeld, en nam de rol van president van motorclub No Surrender in Limburg waar toen zijn vader werd gearresteerd.

Meerdere bronnen hebben tegenover Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad bevestigd dat Roy G. in Spanje is opgepakt. Hij heeft het nieuws van de dood van zijn vader in de cel vernomen.

Roy G. werd in december 2006 samen met zijn vader en de tot jaar veroordeelde Geert G. (geen familie) opgepakt in de zaak rond de dubbele moord in Venray. In 2009 maakte de rechtbank in Roermond een einde zijn vervolging.

Overdosis pillen

Lau G. werd donderdag veroordeeld tot levenslang
omdat hij twee mannen die zijn wietkwekerij wilden beroven doodschoot. Medeverdachte Geert G. kreeg dertig jaar. Een dag later werd Lau dood in zijn cel gevonden. De doodsoorzaak wordt onderzocht, maar het gaat waarschijnlijk om zelfmoord. Hij heeft mogelijk een overdosis aan pillen genomen die hij in zijn apneu-apparaat verstopte. Er gaan ook verhalen over een afscheidsbrief die in de cel van G. is gevonden.

Roy G. zou tot de criminele groep behoren die rond zijn vader was opgebouwd. Hij nam tijdelijk de taken van president van het Limburgse chapter van No Surrender op zich. Eigenlijk zou zijn vader op 8 april 2014 worden geïnstalleerd als president, maar op die dag werd hij opnieuw opgepakt in verband met de dubbele moord.