Groningse Italianen in Camorra-onderzoek

Twee Nederlandse Italianen uit een Groningse horeca-familie zijn verdachten in een Italiaans onderzoek naar cokesmokkel door een tak van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Volgens het Dagblad van het Noorden zit Stefano Bianco (31) in Italië nu een straf uit voor smokkelen van 7,5 kilo cocaïne.

Doblo

De rechter zag hem als een koerier voor de Camorra en gaf hem acht jaar cel. In november werd hij bij een benzinestation net buiten Rome aangehouden. de cocaïne zat verstopt in het dashboard van zijn Fiat Doblo.

Hij heeft geen verklaring afgelegd. Hij is gedetineerd in de Romeinse Rebibbia-gevangenis op een zware afdeling. Zijn 35-jarige broer Raffaele is verdachte in een lopend onderzoek van de Italiaanse carabinieri en justitie. De Bianco’s zijn zonen van de Groningse restauranthouder Luigi “Gigi” Bianco.

Italiaanse vriend

In november zijn de twee naar Italië gereden in twee auto’s samen met een Italiaanse vriend, die werd in april gearresteerd. De Italiaanse justitie vermoedt dat deze Italiaan een spil was bij het regelen van aankoop van drugs en van koeriers voor de Camorra.

Vader Luigi Bianco (62) woont 42 jaar in Nederland. Hij heeft drie kinderen en een Nederlandse vrouw. Zij hebben zowel de Italiaanse als de Nederlandse nationaliteit. Hij wilde niet reageren tegen het Dagbad van het Noorden.