Zorg om de oude Kalashnikov

De oude heer Michael Kalashnikov (91) leeft nog, maar het klassieke geweer dat hij ontwierp gaat ter ziele. Er komt een nieuw model van het meest gebruikte automatische geweer ter wereld, dat Kalashnikov in 1947 ontwierp. Er zijn nog genoeg exemplaren van het oude model in de depots, onder meer bij het Russische leger maar dat zal geen nieuwe meer bestellen. Al dit nieuws zou, volgens Russische media, bij de oude Kalashnikov zijn weggehouden.

Want Michail Kalasjnikov zou dit wel eens niet kunnen overleven omdat zijn Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 hem nog zeer na aan het hart ligt.

Een anoniem familielid tegen de krant Izvestia:  ‘We kunnen het niet over ons hart verkrijgen om het hem te vertellen. Het zou zijn dood kunnen betekenen.’

De AK-47 is nog altijd zeer populair overal in de wereld. Het wapen is ook onder barre omstandigheden betrouwbaar. De opdracht van het Russische leger aan Kalashnikov was een wapen te ontwerpen dat ook onder vochtige en zeer koude omstandigheden zou blijven vuren. Verder is een AK-47 gemakkelijk te onderhouden en kost het niet veel.

{youtube}rgVTa7ymA6Q{/youtube}