Zuid-Europese ‘familie Flodder’ op rooftocht langs de kust

Aan de Zuid-Hollandse, Zeeuwse en Belgische kust was afgelopen zomer een bende actief die honderden auto’s open brak en leeg roofde. Naar nu blijkt waren de daders een Roma-echtpaar met zes kinderen die in hun camper de kust afstruinde op zoek naar buit. Een deel van de familie had vervalste Italiaanse paspoorten.

Een speciaal team van de politie dat ‘Mobiel Banditisme’ bestrijdt, heeft de zaak onderzocht. Het vermoeden is dat het gezin van half juli tot de aanhouding op 16 augustus verantwoordelijk is voor wel 160 auto- en camperinbraken aan de kust. Op dinsdag 4 december a.s. start de rechtszaak tegen hen.

Camper

De politie kwam het gezin op het spoor tijdens een onderzoek naar een grote reeks inbraken aan de kust. In deze periode werden enkele mensen als verdachten op camerabeelden vastgelegd. In Domburg werd op zeker moment een verdachte camper gesignaleerd. In de auto trof de politie mensen aan, die ook op de camerabeelden voor kwamen. Hierop werden vier volwassenen en vier kinderen aangehouden, behorende tot één familie. Het gaat om een 43-jarige man met zijn 41-jarige vrouw en vier kinderen van 15, 17, 18 en 20 jaar. De andere twee kinderen, een jongen van 11 en een baby van 1 jaar, zijn geen verdachten in dit onderzoek.

Pleeggezin

In de camper, waarin de verdachten reden, werden vele spullen in beslag genomen, zoals koffers, kleding, speelgoed, elektrische apparaten, laptops, telefoons, sieraden en geld. De oudere kinderen bleken niet naar school te gaan, maar werden ingezet bij de diefstallen. Uit het onderzoek is gebleken dat de groep dagelijks parkeerplaatsen afstruinde en meerdere auto- en camperinbraken per dag pleegden. De ouders en de twee meerderjarige kinderen zitten, in afwachting van de rechtszaak, nog vast. De minderjarige kinderen zijn in vrijheid gesteld en in een pleeggezin geplaatst.