Zundert dreigt No Surrender met dwangsom

De gemeente Zundert dreigt motorclub No Surrender een dwangsom op te leggen omdat het clubhuis zou dienen als een illegaal horecabedrijf. Volgens de gemeente gaat het om een dwangsom die op kan lopen tot vijftienduizend euro, meldt Omroep Brabant, omdat de drank- en horecawet wordt overtreden.

Advocaat Jan Piet van Rossum van No Surrender denkt dat de gemeente de motorclub op deze manier wil dwingen het clubhuis in de gemeente te sluiten. De burgemeester ontkent dat. ‘Wij zijn er niet op uit om de club weg te jagen. Ze veroorzaken geen overlast in de gemeente maar moeten zich wel aan de regels houden.’

Voor gelegenheden waar meer dan vijftig personen komen, moet een vergunning worden aangevraagd. Volgens de advocaat is er twee keer per week een clubavond in het pand, waar ‘hooguit vijftig leden’ op aanwezig zijn. Er zou geen drank of eten verkocht worden.

No Surrender begint rechtszaak

De gemeente onderneemt actie na een aflevering van het RTL-programma Meeuwis & De Mol maken vrienden, waarin Johnny de Mol en Guus Meeuwis een bezoek aan het clubhuis brachten. Twee weken later kreeg de club een brief op de deurmat waarin wordt gedreigd met de dwangsommen.

No Surrender-president Klaas Otto heeft daarop een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente. De zaak dient vrijdag voor de rechtbank van Breda. De gemeente heeft gezegd voorlopig niet te controleren op clubavonden zo lang de rechtszaak loopt.

Bekijk hieronder een fragment uit de uitzending van Meeuwis & De Mol maken vrienden