Zussen Holleeder in het openbaar gehoord

De zussen en de ex van Willem Holleeder zullen in het openbaar worden gehoord in het liquidatieproces Passage. Dat heeft het gerechtshof donderdag bepaald. De verhoren zullen op 30 november en 1 december plaatsvinden. De vrouwen zullen vanuit een getuigencabine verklaren; het publiek kan dus alleen meeluisteren, maar kan de vrouwen niet zien.

Eerder was al bekend dat de zussen Sonja en Astrid Holleeder en de ex Sandra den Hartog verhoord zouden worden in het liquidatieproces, dat in hoger beroep loopt. Maar het OM wilde graag dat dat achter gesloten deuren zou gebeuren, omdat dan ook verklaringen bekend zouden worden die gebruikt kunnen worden in het proces tegen Willem Holleeder. Dat zou die zaak kunnen schaden, stelt justitie.

Openbaar proces is belangrijker

Het hof was het daar echter niet mee eens, en vindt dat het belang van een openbaar proces belangrijker is. Het OM vroeg ook of de getuigen in een getuigencabine mogen zitten, zodat ze in ieder geval niet voor zowel het publiek als de verdachten zichtbaar zijn. Het hof wees die vordering wel toe, omdat dat er aan bij zou kunnen dragen dat de vrouwen vrijuit durven te spreken.

De vrouwen worden ook gehoord in de zaak tegen Willem Holleeder. Dat staat van maart tot december op de agenda. Die verhoren zijn wel besloten.

Lees ook:

Zussen Holleeder trokken verklaring bijna in

Zusjes Holleeder ingezet tegen Dino Soerel

Gezusters Holleeder waren witwasverdachte