Zussen slachtoffer liquidatie ondergedoken

De zussen van Luana Luz Xavier, de vrouw die afgelopen maand in een woonwijk in Amstelveen werd doodgeschoten, zijn ondergedoken. Dat zegt advocaat Mark Teurlings tegen Het Parool. Teurlings vertegenwoordigt de familie en probeerde vorige week in contact met de zussen te komen, maar hij kreeg geen gehoor.

Toen hij daarop de politie belde, werd hem verteld dat de zussen op een veilige plek zijn gebracht en dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Waarom de zussen zijn ondergedoken, is niet duidelijk. De politie wil niet op het verhaal van Het Parool reageren.

Veel geruchten

De advocaat zegt dat er door de vele media-aandacht rond de liquidatie veel verhalen worden verspreid. Zo zou Luz Xavier informatie hebben doorgegeven op basis waarvan een liquidatiepoging tegen Chahid Y. kon worden ondernomen. Hij en een medepassagier overleefde vorige maand een aanslag in Almere.

‘Het geruchtencircuit draait op volle toeren’, zegt Teurlings tegen de krant. ‘Luana is in de verhalen in de media soms neergezet als grote crimineel, terwijl daar niets van klopt. Daardoor worden over de familie allerlei verhalen verteld die niet waar zijn.’

Lief meisje

Luz Xavier was volgens Teurlings een ‘lief meisje’. ‘Ze was veel bezig met haar eigen zaak en natuurlijk met haar jonge kinderen.’ Ze was de eigenaar van een kledingwinkel in Amsterdam. Crimineel Gwenette Martha heeft eerder verklaard dat die winkel is gebruikt als bron voor legale inkomsten.

De vrouw had enige tijd een relatie met Najeb H., die tot de groep van Martha zou behoren. Volgens Teurlings zou de relatie met H. een tijd geleden zijn verbroken.