Schrijver dreigbrief eist aanval met zuur op

Een man die de Belgische supermarktketen Delhaize dreigbrieven heeft gestuurd, heeft de aanval met zuur op een schoonmaakster van een vestiging in Antwerpen opgeëist. De schoonmaakster verkeerd in levensgevaar. Justitie heeft inmiddels beelden vrijgegeven van de dader, die vrijdag zuur over de vrouw gooide; video na de klik.

In december kreeg Delhaize per mail zeker twee dreigbrieven waarin werd gedreigd met zuuraanvallen. De mails werden ook naar het Belgische persbureau Belga gestuurd. De schrijver schreef in de eerste brief:

Kunt u zich de sociale en financiële kosten inbeelden als vijf mensen zwavelzuur in hun gezicht gegooid zouden krijgen?

Geld geëist

In de tweede brief wordt gedreigd met een aanval op een vrouw en twee kinderen in Charleroi. Het persbureau stapte met de brieven naar de politie en publiceerde daar op verzoek van justitie niet over. Nu de aanval van vrijdag in verband worden gebracht met de zuuraanvallen, heeft Belga er wel over gepubliceerd.

In de brieven wordt geld geëist. Inmiddels zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen bij de vestigingen van Delhaize. Bij de vestiging in Antwerpen staat een beveiliger voor de deur; andere maatregelen worden niet bekend gemaakt.

Bekijk hieronder de beelden die de politie van de vermoedelijke dader heeft vrijgegeven: