Zuurgooier wilde wraak nemen

Jelle F., de Amsterdammer die zuur gooide in het gezicht van een medewerkster van Delhaize, wilde wraak nemen op de maatschappij. Dat heeft hij vrijdagmorgen voor de onderzoeksrechter in Antwerpen gezegd. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd, dat melden Belgische media.

In een eerdere verklaring dinsdag heeft hij alleen de afpersingspoging op supermarktketen Delhaize bekend maar zweeg hij over de aanval met het zuur.

Routinecontrole

De 42-jarige F. werd in de nacht van 5 op 6 maart 2015 door de Franse politie opgepakt bij een routine wegcontrole in de buurt van Parijs. De Belgische gerechtelijke politie was al enkele maanden op zoek naar de man die warenhuisketen Delhaize afperste met dreigmails en die de zuuraanval op een poetsvrouw van Delhaize, op 20 februari, had opgeëist. In zijn wagen vond de Franse politie een wapen, een mes en om verschillende zogenaamde prepaid-kredietkaarten. Bij nazicht bleek het om de kredietkaarten te gaan die gebruikt werden in de afpersingszaak ten aanzien van Delhaize.

Overgeleverd

F. verzette zich niet tegen zijn overlevering en werd dinsdag door de Franse justitie naar België gebracht. Bij zijn eerste verhoor door de speurders van de federale gerechtelijke politie beriep hij zich op zijn zwijgrecht maar daarna bekende hij wel bij de onderzoeksrechter dat hij Delhaize had proberen af te persen.

Eerdere berichten:

Afperser Delhaize is Amsterdamse jurist

Schrijver dreigbrief eist aanval met zuur op