Zwaar beveiligde uitvaart Reduan

De uitvaart van donderdagochtend doodgeschoten Reduan Bakkali heeft zaterdag in Amsterdam plaatsgevonden onder zware beveiliging. Boven de stad cirkelden continu 2 helikopters. Bij begraafplaats Westgaarde waren talloze politieagenten op de been. 

Eerder was er die dag een dodengebed voor het slachtoffer in de Blauwe Moskee in Slotervaart. De familie van Reduan kon daar niet bij zijn, omdat dat te gevaarlijk werd geacht. De moskee had mensen opgeroepen een laatste eer te komen bewijzen aan de 41-jarige Bakkali.

Sollicitatiegesprek

Het slachtoffer werd donderdag doodgeschoten in zijn kantoor aan de TT Melissaweg in Amsterdam-Noord. Dat gebeurde tijdens een sollicitatiegesprek. Reduan Bakkali is de broer van Nabil, die een kroongetuige-regeling heeft met justitie. De liquidatie van de onschuldige Reduan, een hardwerkende ondernemer zonder criminele antecedenten, leidde tot grote ophef. Een ander familielid werd samen met zijn gezin halsoverkop uit hun huis in Den Haag gehaald en op een veilige plek ondergebracht.

Schutter

Vrijdagavond werd de vermoedelijke schutter gearresteerd in Hilversum. Het gaat om de 41-jarige Antilliaan Shurandy S. Hij is bij de politie bekend voor relatief kleine misdrijven, zoals mishandeling en het vernielen van auto’s. Volgens Het Parool zou hij gelinkt kunnen worden aan criminelen uit Amsterdam-Zuidoost, waaronder leden van de zogenaamde Green Gang, een rapformatie. Sommigen van hen worden beschuldigd van liquidaties. Rapper Jason L, alias Jay Jay, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar voor de moord op “Appie” Belhadj.