Liquidatie in Amsterdamse Pijp (UPDATE8)

Bij de liquidatie van Annass el Ajjoudi (29) is volgens de politie door één man geschoten. Deze stapte daarna in een lichtkleurig voertuig dat ‘mogelijk’ door een iemand anders werd bestuurd. Waarschijnlijk was een uitgebrande bestelbus in Duivendrecht de vluchtauto. Dat is momenteel in onderzoek.

19.00

Meldingen over de schietpartij aan de Cornelis Springerstraat in Amsterdam-Zuid, in de Amsterdamse Diamantbuurt, in het zuidoostelijk deel van De Pijp, kwamen woensdagavond rond 19.00 binnen bij de politie. 

De Amsterdamse crimineel Annass el Ajjoudi (alias Boeloeloe) was een man die door de politie wordt gerekend tot de groep van Houssine A. en Benaouf A., die (onder meer) is verwikkeld in een bloedige vete met een groep criminelen rondom de geliquideerde Gwenette Martha.

Peter R.

De groep verdachten die zich volgens de recherche bezig hield met uitvoeren van de mislukte aanslag op Peter R. is ook verdacht geweest van voorbereiden van de liquidatie van El Ajjoudi. Daarbij gaat het onder meer over Qio C.. Een aantal verdachten uit die groep is voor de aanslag op R. tot lange celstraffen veroordeeld.

Boeloeloe werd door de politie gewaarschuwd voor de dreiging op zijn leven. Dat onderzoek (13Bijtje) heeft (nog) niet tot dagvaardingen voor de rechtbank geleid. In dat onderzoek nam een observatieteam van de politie waar dat El Ajjoudi werd gevolgd door criminelen uit de groep die de is veroordeeld voor de aanslag op R.. Dat was onder meer op 27 augustus 2015. Enkele maanden later vond de aanslag op Peter R. plaats in Diemen, op 5 november 2015.

Borst

De liquidatie van El Ajjoudi gebeurde in de Cornelis Springerstraat. Getuigen meldden aanvankelijk aan Het Parool dat te zien was dat niet één maar twee mannen op het slachtoffer afliepen en dat die drie tot vier keer in zijn borst werd geschoten. Het slachtoffer was volgens deze getuige op dat moment te voet.

Zowel een traumahelikopter als de brandweer zijn ter plaatste geweest. Het slachtoffer is gereanimeerd maar hij zou aan zijn verwondingen zijn bezweken, aldus AT5.

Duivendrecht

De politie zegt een tengere man van 1.80 te zoeken. Hij droeg een zwarte muts en zwarte jas. Hij zou in een witte of grijze bus met een schuifdeur zijn weggereden. Op de Buitensingel in Duivendrecht is een brandende bestelbus gevonden, bericht AT5.