Stoned met zes kilo coke de weg op

De politie heeft in Amersfoort-Schothorst na een korte achtervolging die eindigde in een ongeluk met een gewonde een man (28) aangehouden die zes kilo cocaïne in zijn auto vervoerde. Na een speekseltest bleek dat hij softdrugs had gebruikt.

Ambulance

Tijdens een surveillance zagen politieagenten een auto zonder achterlicht rijden. Toen de agenten de bestuurder van de auto daarop wilden aanspreken en hem een stopteken gaven, ging de automobilist er vandoor. De politieagenten zetten de achtervolging in. Even later botste de vluchtende bestuurder met zijn auto op het kruispunt van de Holkerweg met de Ringweg Koppel op een andere auto. De bestuurster van die auto raakte lichtgewond. Zij moest per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd.

Vlaardingen

De vluchtende automobilist werd direct aangehouden omdat na de gebruikelijke speekseltest bleek dat hij onder invloed was. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar de politie de vluchtauto onderzocht. Toen bleek dat er vermoedelijk zes kilo cocaïne in de auto werd vervoerd. De politie is een groot opsporingsonderzoek gestart. Op woensdagmiddag heeft de recherche de woning van de aangehouden verdachte doorzocht.