Zwaardere straf voor Hoendiep-moorden

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 42-jarige Sjeffie R. uit Rotterdam woensdag tot 30 jaar cel veroordeeld voor dubbele gekwalificeerde doodslag op een echtpaar (70 en 68 ) uit Aduard in maart 2013 die hun boot aan hem wilden verkopen.

(beeld rtv noord)

Verschrikkelijk

In de ochtend van 4 maart 2013 bracht het echtpaar hun boot in gereedheid gebracht voor de verkoop en de met verdachte afgesproken proefvaart. Tijdens de proefvaart op het Hoendiep te Groningen heeft verdachte het echtpaar om het leven gebracht. Het hof schrijft in het arrest:

Op grond van het sporenonderzoek moet er vanuit worden gegaan dat hij hen in de kajuit met een of meerdere voorwerpen op het hoofd en in het gezicht heeft geslagen. Deze niets ontziende handelwijze van verdachte brengt met zich dat één van de twee slachtoffers getuige moet zijn geweest van het inslaan van verdachte op de ander. Het is nauwelijks voorstelbaar hoe verschrikkelijk dat moet zijn geweest.

Onvoldoende recht

In eerste aanleg was R. vorig jaar tot 25 cel veroordeeld voor de beroving met dodelijke afloop. Het is van oordeel dat de door de rechtbank opgelegde gevangenisstraf onvoldoende recht doet aan de ernst van de feiten en de omstandigheden waaronder zij werden gepleegd. Daarom krijgt de verdachte de maximale straf die mogelijk is voor gekwalificeerde doodslag, en vijf jaar meer dan voor de rechtbank.

Zie eerdere berichten:

Hoendiep-moorden: 25 jaar cel

Eis: 30 jaar in Hoendiep-moorden

Verdachte dubbele moord ontkent

Verdachte aangehouden na dood echtpaar