Zwaargewonde bij schiet- of steekpartij in Purmerend, acht arrestaties

De politie heeft zaterdagnacht in Purmerend acht verdachten tussen de 16 en 22 jaar aangehouden na een ruzie tussen meerdere personen op de Mosselbaai. Een man raakte daarbij rond 01.30 zwaargewond.

Huisfeest

Meerdere eenheden kwamen na een melding naar de locatie waar ze een grote groep mensen aantroffen. Het conflict zou begonnen zijn bij een huisfeest en later op straat verder zijn gegaan. Buiten zou er een persoon gestoken zijn en een getuige verklaarde dat er geschoten was. Agenten zagen bij de Mosselbaai op de kruising van het Wonderfontein een man met letsel liggen.

Hulpverleners gehinderd

Doordat hulpverleners gehinderd werden in hun werk konden ze volgens de politie maar moeizaam het slachtoffer helpen. Het slachtoffer is per ambulance zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Ter plaatse zijn vijf verdachten aangehouden. Later werden er nog eens drie verdachten op de Rijksweg A5 aangehouden die mogelijk betrokken zouden zijn. De verdachten zijn tussen 16 en 22 jaar.

De recherche probeert te achterhalen wat er zich op de Mosselbaai heeft afgespeeld en wie hier iets mee te maken hebben gehad. Daarbij wordt de hulp van getuigen, omwonenden of betrokkenen gevraagd.