Liquidatie Amsterdammer in Antwerpen (UPDATE)

Bij een schietpartij in het Belgische Antwerpen is donderdagmiddag een 34-jarige man om het leven gekomen. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad gaat het om Najib B. – alias Bo – een Amsterdammer uit de kring van drugscrimineel Gwenette M. De liquidatie vond plaats onder het oog van verschillende hotelgasten in het Crowne Plaza hotel in het zuiden van de stad. 

 

De schietpartij gebeurde rond 14.30 uur. Twee mannen die kennelijk in de auto hadden zitten wachten renden naar het slachtoffer toen die van de bar op was gestaan en waarschijnlijk naar zijn auto wilde lopen. De man werd twee maal in het hoofd geraakt en tweemaal in de borststreek. Enkele kogels vlogen ook door de hotellobby maar niemand raakte gewond. 

De daders zouden zijn gevlucht in een lichtkleurige Volkswagen Golf die gestolen bleek te zijn. Het voertuig van de daders reed weg in de richting van Turnhout. Daar werd de wagen gesignaleerd door het automatische systeem van nummerplaatherkenning. De politie vond de wagen kort daarop terug op de parkeerplaats van het fitnesscentrum Health City in Turnhout. Het sportcentrum werd doorzocht, maar die zoektocht leverde niets concreet op. Het verdere onderzoek in de Kempen zou wel een concreet spoor naar de daders hebben opgeleverd.

Het Nieuwsblad suggereert dat de aanslag verband zou kunnen houden met een ruzie over drugs waar de Borgerhoutse familie El Yousfi, bijgenaamd The Turtles bij betrokken was. De familie El Yousfi onderhoudt goede relaties met M. Een Amsterdamse groep zou in die zaak verhaal zijn wezen halen in Antwerpen over een ripdeal.

Gwenette M. is op dit moment op vrije voeten in afwachting van de uitspraak in een heroïnezaak. Op 12 mei 2008 ontsnapte hij uit de gevangenis van Heerhugowaard. Op 28 oktober 2009 werd hij in Antwerpen weer opgepakt.