Zwaargewonde door schietpartij in Rotterdam (UPDATE)

Bij een schietincident in een café in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag iemand zwaargewond geraakt. Eén persoon is lichtgewond geraakt door een mishandeling. Beide gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Er zijn zeven mensen gearresteerd.

(Beeld MediaTV)

Zes aanhoudingen

De schietpartij gebeurde in de Sint-Andriesstraat in de wijk Feijenoord, even voor 02.00. Rond 02.00 werd er gewonden met een schotwond bij een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De nog onbekende man werd direct opgenomen en zijn identiteit is nog niet bekend. Volgens de politie is duidelijk dat hij bij of in het café moet zijn beschoten. Agenten gingen naar de bewuste kroeg en hielden daar vier mensen aan: twee mannen van 27 en 59 jaar uit Rotterdam en twee vrouwen van 42 uit Rotterdam en van 46 jaar uit Waddinxveen.

Auto

Kort daarvoor hielden agenten elders in Rotterdam al twee mannen van 23 en 51 uit Barendrecht aan in een auto. Een zevende verdachte werd buiten het café aangetroffen: hij was lichtgewond. Deze man was niet beschoten, maar was mishandeld. Ook hij is naar een ziekenhuis vervoerd en later aangehouden.

Er loopt een onderzoek van politie naar de toedracht.