Zwaargewonde leden Audi-bende terug in NL

Twee leden van de Audi-bende die eerder dit jaar bij afzonderlijke crashes in Duitsland zwaargewond raakten, zijn in Nederland. Kevin H. raakte zwaargewond toen de Audi waarin hij na een plofkraak wegvluchtte crashte in Meppen. Yassin C. raakte verlamd aan zijn onderlichaam nadat zijn vluchtauto bij Krefeld verongelukte.

Door Timo van der Eng

Verschillende bronnen hebben aan Crimesite bevestigd dat beiden in Nederland niet gedetineerd zijn en in vrijheid aan hun revalidatie mogen werken. Ze worden nog wel vervolgd in Duitsland. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet duidelijk.

Doodslag

Bij het ongeluk in Krefeld (foto) was de 22-jarige Yassin C. de enige overlevende. De andere inzittenden, Mohammed H. en Redouan A. vonden de dood. De Duitse justitie heeft daarom ook nog geprobeerd om Yassin C. te vervolgen voor doodslag op zijn medepassagiers, maar vond daarvoor te weinig bewijs. 

De Audi van het drietal crashte op de A57 bij Krefeld nadat ze een grote hoeveelheid mobiele telefoons hadden buitgemaakt bij een inbraak in een Duitse telefoonwinkel, net over de grens.

Meppen

De crash in Meppen, waarbij Kevin H. zwaargewond raakte, gebeurde nadat drie Nederlanders een plofkraak in het Duitse stadje hadden gezet. Bij dat ongeluk kwam Sadik C., familie van Yassin C., om het leven. De derde inzittende raakte gewond.

Volgende week een groot verhaal over de Audi-bende in Panorama.