Zwaargewonde na achtervolging en schoten rond Eindhoven (UPDATE2)

In de donderdagnacht zijn in Helmond en Maastricht bij twee incidenten schoten gevallen. In Helmond raakte een man lichtgewond na een schot door zijn brievenbus. Een andere betrokkene raakte zwaargewond na een gevaarlijke achtervolging.

Brievenbus

Volgens het Eindhovens Dagblad belden er rond 04.00 twee mannen aan bij een woning in de Zeppelinstraat. Terwijl de bewoner naar de deur liep is hij door de brievenbus beschoten en in zijn voet geraakt. In de woning bleven een vrouw en een vierjarig kind ongedeerd. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Uitvalswegen

Galarmeerde politie zette daarna een achtervolging in op de twee verdachten die in een auto op de vlucht waren geslagen. Op uitvalswegen zette de politie surveillance in. Ter hoogte van de wijk Rijpelberg probeerde de politie de vluchters vergeefs aan de kant te zetten. Bij een nieuwe achtervolging tikte een politiewagen het voertuig een paar keer aan, zonder resultaat.

Bijrijder

In de Energiestraat in Deurne sprong de bijrijder plotseling uit de auto. Hij raakte zeer ernstig gewond. De bestuurder reed daarna door. De zwaargewonde man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De vluchtauto is korte tijd later leeg gevonden in een voortuin aan de Zeilbergsestraat in Deurne. In de buurt is met onder meer honden vergeefs naar de tweede verdachte gezocht. In de loop van donderdagochtend is in Helmond iemand aangehouden die volgens de politie de auto bestuurde.

De technische recherche doet nu op drie plaatsen delict onderzoek. Het eerste slachtoffer en de verdachten waren volgens de politie bekende van elkaar.

Ruzie

Dinsdagavond vielen rond 20.30 in Rotterdam meerdere schoten op de Pascalweg. De politie hield twee mannen van 45 en 47 jaar uit Rotterdam aan hiervoor.

Woensdagmiddag rond 16.30 werd in de Wapenstraat in Rotterdam door een aantal mannen op elkaar geschoten. Eén van hen raakte gewond en werd aangehouden.

In Maastricht zijn woensdagavond rond 22.00 na een ruzie een of meerdere schoten gelost op het Friezenplein. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie arresteerde kort na het incident op de Borgharenweg drie mannen. Beelden van L1: