Zwaargewonde na schietpartij in Best

Er zijn maandagavond volgens de politie tenminste twee mannen gewond bij een schietpartij in en om een woning aan de Melde in Best. De politie zoekt naar een derde betrokkene.

Ambulance

Rond kwart over zeven troffen agenten de 36-jarige bewoner van de woning licht gewond aan in de tuin van zijn huis. Bijna gelijktijdig vonden andere collega’s een zwaargewonde man, een 30-jarige inwoner van Best, aan op straat in de Prof. Titus Brandsmastraat. Beide mannen werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de politie is uit het eerste onderzoek duidelijk geworden dat er in de woning een ruzie was waarbij schoten zijn gelost en beide mannen gewond zijn geraakt. De politie weet dat er een derde persoon bij geweest is en heeft een vermoeden over diens identiteit. Niet bekend is of hij gewond is geraakt.

Meerdere vuurwapens

De voortvluchtige man is na het schietincident samen met de 30-jarige man gevlucht in een auto, die later onbeheerd in de Prof. Titus Brandsmastraat werd terug gevonden. Deze auto werd in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. Op verschillende locaties deed de politie onderzoek. Er zijn meerdere vuurwapens aangetroffen. De bewoner van het huis aan de Melde kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij werd aangehouden en zit nu vast. Ook de zwaargewonde man is officieel aangehouden, maar deze ligt nog wel in het ziekenhuis. Hij is overigens niet in levensgevaar.