Dode na schietpartij Amsterdam (VIDEO UPDATE)

In Amsterdam-Slotermeer is bij een schietpartij maandagavond laat de 48-jarige Ali Kaynak zwaargewond geraakt en later in een ziekenhuis overleden. Een medewerker van restaurant Konak heeft dat aan Omroep WNL bevestigd. Kaynak was eigenaar van dat restaurant.

Ondernemersprijs

Het restaurant is gelegen aan de Burgemeester De Vlugtlaan. Kaynak is de uitbater van meerdere (kip)restaurants in Amsterdam en Rotterdam. Kaynak won in 2010 nog de ondernemersprijs van Nieuw-West. Hij is ook eigenaar van de fastfoodketen Halal Fried Chicken. Volgens Het Parool is Kaynak geboren in Aksaray in Centraal-Turkije, en was hij mede-oprichter van Halal Fried Checken. In 2014 opende de eerste vestiging aan de Burgemeester de Vlugtlaan, er zijn ook zaken in Utrecht en Rotterdam.

Volgens de krant had Kaynak ruzie met zeker één ex-compagnon. Er zou ook een vechtpartij tussen Kaynak en één van hen zijn geweest. Er was ook een brandstichting in de HFC aan de De Vlugtlaan.

De krant schrijft ook dat er geruchten zijn dat Kaynak zou behoren tot de Turkse Gülen-beweging, die door de Turkse regering wordt verdacht van het plannen en uitvoeren van de staatsgreep van vorig jaar.

Ziekenhuis

Getuigen zeiden tegen AT5 dat er zo’n acht schoten zijn gelost. De schietpartij gebeurde rond 23.30 op de Burgemeester De Vlugtlaan bij de Halal Fried Chicken.

Het slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis, daar is hij overleden. De politie deed in de nacht van maandag op dinsdag forensisch onderzoek ter plaatse. Er is geen verdachte aangehouden.

Volgens de politie zijn na het schietincident twee vermoedelijke daders weggerend. Op dat moment bevond zich veel publiek nabij de plek van het incident.

Van een nabijstaande auto is de voorruit en een zijraam gesprongen. Later is deze auto afgesleept door de politie. Of de auto van het slachtoffer is, is niet bekend.