Schietpartijen A2 na overval Brinks

Een groep zwaar bewapende mannen heeft vanochtend rond drie uur een depot van Brink’s geldtransport aan de Kollenbergweg in Amsterdam Zuid-Oost overvallen. Hierbij is een onbekend geldbedrag meegenomen. De politie die snel ter plaatse was, werd door de overvallers onthaald met een salvo uit een automatisch wapen. De daders zijn daarop op de vlucht geslagen in een of twee vluchtauto’s. Zie video.

 

Bij de afrit Waardenburg op de A2 is één van de auto’s gecrasht. Onder bedreiging werd een automobilist gedwongen zijn voertuig af te staan.

De overvallers hebben in de buurt van Eindhoven de politie van zich af kunnen schudden. Tijdens de achtervolging hebben de overvallers meerdere salvo’s met automatische wapens op de politiemensen gelost.

De daders zouden tijdens de overval gebruik hebben gemaakt van explosieven. Een van de verongelukte vluchtauto’s is op de A2 bij Waardenburg in brand gevlogen.

Door het politie onderzoek wat op dit moment plaats vindt op de A2, zijn er op de omliggende snelwegen A15, A27, A16 en A53 gigantische file’s ontstaan. Van de overvallers ontbreekt op dit moment elk spoor.

De politie heeft bekendgemaakt dat ondanks het vele vuurwapengeweld er geen gewonden of doden zijn gevallen bij deze overval en opvolgende achtervolging.

De politie Amsterdam sprak tegen AT5 van ‘hogeschoolcriminaliteit’ omdat de overval uiterst professioneel in zijn werk lijkt te zijn gegaan. ‘Dit maken we gelukkig niet veel mee in Nederland.’